Mapa nakažených podle okresů s nejvíce případy: Kde si dát pozor?

Česká republika

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

15. dubna 2020 16:20

Epidemie nemoci covid-19 v Česku zpomaluje, vláda dokonce představila plán uvolňování jednotlivých opatření. Přesto jsou některé okresy, kde situace až tak dobrá není. Kde si mají lidé dávat pozor?

Podle celkového počtu nakažených je situace nejhorší v okrese Olomouc, kde bylo ke včerejšímu dni zaznamenáno přes 460 nemocných s covid-19. Litovel a další obce v okolí kvůli velkému množství případů dokonce před časem skončily v totální izolaci od okolního světa.

K hranici 300 nakažených se blíží Ostrava, výrazně už ji naopak překonal jeden z pražských městských obvodů. V celé Praze bylo v úterý večer téměř 1450 případů, z toho necelé čtyři stovky v Praze 4.

Velké starosti si dělají hygienici na Domažlicku, kde je největší četnost případů v přepočtu na počet obyvatel. Včera tam úřady evidovaly skoro 260 nakažených lidí. Podle některých informací mohli k šíření nákazy v regionu přispět pendleři ve zdravotnictví a sociálních službách.

K dnešnímu ránu bylo po celém Česku laboratorně potvrzeno 6141 nových případů. Ke konci dubna bude podle modelu připraveného Ústavem zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) kumulativně asi 10.000 pozitivně diagnostikovaných případů covid-19.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika