Mapa nakažených podle okresů: Aktuální data!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

7. dubna 2020 13:32

Koronavirus není po Česku rozšířen rovnoměrně, v některých oblastech je případů nákazy více, jindy méně. Jaká je aktuální situace po započítání dat z pondělí?

Nejvíc nakažených je v Karlovarském kraji na Chebsku, aktuálně 93. Na Karlovarsku má pozitivní nález 44 lidí, na Sokolovsku 17 lidí. V Ústeckém kraji je podle hygieniků nejvíc případů na Litoměřicku, nejméně na Lounsku. V Jihočeském kraji bylo v pondělí večer 120 potvrzených případů, je zde tedy nejnižší výskyt koronaviru v republice.

Ve středních Čechách je nejvíce potvrzených případů nákazy v okresech Praha-východ a Praha-západ, a to 93, respektive 82. Následuje Benešovsko s 52 případy. V hlavním městě je nejvíce nakažených v Praze 4, a to více než 300. V Praze 1 eviduje hygiena pouze 42 případů.

V Libereckém kraji je nejvíce nakažených na Liberecku a Jablonecku, kde testy potvrdily onemocnění u 122 lidí. Nejméně pozitivních případů mají na Českolipsku, zatím pět. V Královéhradeckém kraji je nejvíce případů na Náchodsku, a to 55. Na Hradecku přibyli dva nemocní na 47. V sousedním Pardubickém kraji je nejvíce pacientů na Pardubicku (81) a na Chrudimsku (59).

Nejvíce nemocných na Vysočině, 67, je na Havlíčkobrodsku, nejméně na Pelhřimovsku, kde je jen jeden pacient s potvrzenou diagnózou. Na jižní Moravě je nejvíce nakažených v Brně, a to přes 110. Desítky případů jsou na Břeclavsku, Znojemsku, Brněnsku, Vyškovsku a Blanensku. Jednotky nakažených jsou na Hodonínsku.

V Olomouckém kraji hygienici v pondělí večer evidovali 346 případů na Olomoucku, na Prostějovsku 34, deset na Přerovsku, dva na Jesenicku a 30 na Šumpersku. Nejvíce potvrzených případů ve Zlínském kraji zaznamenali hygienici na Uherskohradišťsku, a to 106. Na Zlínsku je 42 případů, na Vsetínsku 31 a na Kroměřížsku 22. V rámci Moravskoslezském kraji je nejvíce nakažených v Ostravě a okolí, kde hygienici evidují 146 nemocných. Na Frýdecko-Místecku je 109 nemocných.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika nemoci