Denní nárůst nakažených oproti neděli znovu stoupl! Je to důvod k obavám?

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

7. dubna 2020 11:13

Ministerstvo zdravotnictví každý den aktualizuje údaje týkající se koronavirové epidemie v Česku. V pondělí se nákaza potvrdila u dalších 235 lidí. Je to důvod k obavám?

Jak vás stars24.cz informoval, vláda začíná tento týden se zmírňováním restriktivních omezení, která zavedl proti šíření koronaviru. Od úterý mohou lidé individuálně sportovat na venkovních sportovištích, otevřou se sběrny a výkupny surovin a od čtvrtka budou moci za přísnějších podmínek otevřít i hobbymarkety, železářství a opravny jízdních kol.

V pondělí přitom opět stoupl denní procentuální nárůst počtu nakažených z nedělních rekordně nízkých 2,57 % na pondělních 5,12 %. Nedělní hodnotě ale není možné přikládat takovou váhu, protože poslední den týdne nebylo provedeno takové množství testů.

Ve srovnání s pátkem, resp. sobotou, došlo k poklesu. Ještě v pátek činil procentuální nárůst oproti hodnotě z předchozího dne 8,61 %, v sobotu pak 6,73 %. 

V Česku už se celkem potvrdilo 4828 případů nákazy koronavirem. Za pondělí přibylo v Česku 235 nově potvrzených případů. Bylo to méně, než byl průměr za celý minulý týden, který je 253 nových případů za den.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví Česká republika