Otevření hranic? Babiš naznačil, jak dlouho to může trvat!

Andrej Babiš (ANO)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

3. dubna 2020 17:00 | Aktualizováno: 5. dubna 2020 22:00

Kdy se otevřou hranice a Češi budou opět moci vycestovat do ciziny? Otázka, na kterou by vzhledem k blížícímu se létu znalo odpověď hodně lidí. Premiér Andrej Babiš naznačil, jak to letos bude s dovolenou v zahraničí.

Hodně diskutovaná je otázka uzavření českých hranic, ke kterému vláda sáhla, aby zastavila šíření koronaviru ze zahraničí do České republiky. Kvůli letním dovoleným už se ovšem nějaký čas množí otázky na to, jak dlouho budou hranice zavřené.

Například náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog Roman Prymula nedávno pobouřil řadu lidí tvrzením, že by cestování do zahraničí mohlo být omezeno až dva roky. K tématu se tento týden vyjádřil i premiér. 

„Já pevně doufám, že to nenastane. Já jsem měl jet na dovolenou, tu mi ta cestovka i ten hotel posunuli o rok, takže samozřejmě ten cestovní ruch je totální paralýza,“ řekl Andrej Babiš (ANO) webu blesk.cz.

Naopak ministr vnitra Jan Hamáček ve čtvrtečním rozhovoru pro idnes.cz uvedl, že si dokáže představit, že „jako první přijde na řadu uvolnění zákazu leteckého cestování do ciziny“. Mělo by to podle něj pomoci obchodníkům a občanům, kteří by rádi vycestovali do zahraničí za blízkými.

Témata: Andrej Babiš hranice cestování Jan Hamáček