Muž skončil ve vazbě. Kvůli zadržené Tereze hrozil Pákistánu teroristickým útokem!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: ČTK, stars24.cz

26. ledna 2018 21:11

Soud v Plzni dnes poslal do vazby muže, který hrozil Pákistánu teroristickým útokem. Požadoval, aby byla na svobodu propuštěna Češka zadržená v zemi před dvěma týdny s devíti kilogramy heroinu.

List Daily Pakistan už dříve napsal, že dostal e-mail, v němž Nikolaj Ivanov tvrdící o sobě, že je Čech, požaduje, aby byla zadržovaná propuštěna a posazena do letadla do České republiky. Uvádí přitom telefonní číslo, na které mu mladá žena má zavolat, až bude na svobodě. Pokud se tak do 48 hodin nestane, hrozí pisatel Pákistánu odplatou v podobě teroristických útoků.

Muže se podařilo zadržet plzeňským policistům, kteří ho v pátek přivezli k okresnímu soudu v Plzni. Mladíkovi hrozí až 12 let vězení. Z čeho byl muž obviněn, zatím policie nezveřejnila. Napsaly to Novinky.cz.

Češka Tereza H. byla zadržena tento měsíc na letišti v Láhauru, kde byla přistižena s devíti kilogramy heroinu v kufru. Zda se muž s Terezou H. zná už z dřívějška, nebo se do ní zamiloval až po medializaci případu, není zcela jasné. Policisté nechtějí věc blíže komentovat, dodává server. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu