Zemřela zdravotní sestra kvůli stresu? Její kolegyně promluvila!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2020 19:30 | Aktualizováno: 31. března 2020 22:02

Záhadné víkendové úmrtí zdravotní sestry z jedné z pražských nemocnic je předmětem šetření, nové informace se objevují každou chvíli. Dnes např. promluvila její kolegyně z práce, která naznačila, co mohlo přispět.

Jak vás stars24.cz informoval, v neděli zemřela zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice, u které testy prokázaly nákazu koronavirem. Podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly ale nemoc Covid-19 nebyla příčinou smrti. Ta se zatím vyšetřuje.

Přednostka pneumologické kliniky Martina Vašáková dnes v České televizi prozradila, co mohlo sehrát roli v tomto tragickém případě. Zesnulá zdravotnice prý těžce nesla, co o ní psala některá média. „Prostě se domnívám, že ten stres byl jeden určitě z přispívajících faktorů jejího odchodu,“ řekla ve vysílání.

Na klinice se podle ní od pacienta koronavirem nakazily dvě sestry a jeden lékař, další sestřička z ambulance a sanitářka se pravděpodobně nakazily mimo nemocnici. Podle přednostky oddělení se sestra kvůli nákaze izolovala i od své rodiny a potřebné věci jí nosila sousedka. 

Ministerstvo zdravotnictví dnes mimochodem oznámilo, že spustilo telefonní linku poskytující psychickou pomoc pro zdravotníky.

Témata: Nemocnice Thomayerova Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) lékaři