Záhadně zemřela zdravotní sestra: Koronavirus za to nemohl?!

Thomayerova nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2020 8:58 | Aktualizováno: 31. března 2020 11:58

Thomayerova nemocnice potvrdila, že o víkendu zemřela jedna ze sester, které se nakazily koronavirem. Virus ale za její úmrtí podle dostupných informací nemohl. Co bylo tedy příčinou smrti?

Záhadné úmrtí zdravotní sestry z pražské Thomayerovy nemocnice je od neděle předmětem vyšetřování. Zdravotnice byla údajně na plicním oddělení ve styku s nakaženým taxikářem a na sociální síti si ještě o víkendu stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek.

„Jeden plášť, brýle a ústenka na 12hodinovou směnu fakt k takovému pacientovi nestačí. To se můžu svlékat, jak chci, a je mi to stejně prd platné,“ napsala prý na facebooku. Ačkoliv u ní testy potvrdily nákazu koronavirem, příčinou smrti dle dostupných informací nebyl.

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v pondělí vyloučil, že by její smrt souvisela s nákazou. Policisté podle webu denik.cz zároveň vyvrátili spekulace, že by šlo o násilnou smrt či sebevraždu. 

Příčinu úmrtí tedy definitivně určí až nařízená pitva. Podle zdroje webu blesk.cz šlo nejspíš o tzv. náhle úmrtí. Tak se označuje smrt zdánlivě zdravého člověka.

Témata: lékaři Nemocnice Thomayerova nemoci Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)