Nová čísla: Koronavirus řádí dál, počet nakažených v ČR překonal 2000!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. března 2020 8:50

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku stoupl na 2062. Počet lidí v Česku, kteří se z nákazy koronavirem vyléčili, zůstává zatím stejný jako ve středu. Uzdravilo se deset z nakažených lidí. Devět lidí zemřelo.

Ve čtvrtek se zvýšil počet úmrtí mezi lidmi nakaženými koronavirem ze středečních šesti na devět. Jedním ze zemřelých je osmdesátiletý pacient Fakultní nemocnice Hradec Králové. Trpěl podle nemocnice velmi vážným onemocněním, a před několika dny byl navíc pozitivně testován na nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje.

Další oběti jsou dvě ženy z domova pro seniory v Praze-Michli. Ženy byly ve vysokém věku a měly další vážná onemocnění. Také další zemřelí trpěli většinou několika dalšími chorobami nebo nějakou vážnou nemocí.

Během středy zemřeli tři pacienti s nemocí COVID-19. Všichni měli chronické zdravotní potíže. Nemocnice na Bulovce informovala o úmrtí třiaosmdesátiletého pacienta z Prahy a středočeská hygienická stanice o dalším zemřelém pacientovi z Kladenska, který byl v domácím léčení.

Třetí pacient zemřel v Thomayerově nemocnici v Praze, kde je na oddělení následné péče 13 seniorů nakažených novým koronavirem. Minulý týden se tam nemoc prokázala u tří zdravotních sester, před nimi u dvou dalších na plicní klinice.

Nakažených může být podle odborníků do konce března až kolem 3000 a následně může celkový počet případů růst až k 15.000.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)