Koronavirus aktuálně zvýšil zájem lidí o hotová jídla!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

26. března 2020 17:04

Zájem zákazníků o hlavní českou rozvozovou platformu jídla z restaurací Dáme jídlo je nyní vyšší o jednotky procent, zájem restaurací pak osminásobný. Lidé také dávají kurýrům větší spropitné.

Firma stále nabírá kurýry, zájemců na tuto pozici je ale také více. Vláda zakázala kvůli koronaviru prodej jídla v restauracích, můžou tak nabízet pouze jídla s sebou nebo právě rozvozem.

"V posledních dnech zaznamenáváme nárůst spropitného pro kurýry, a to zhruba o čtvrtinu. Je tak vidět, že lidé v této době práci kurýrů oceňují, za což velmi děkujeme," řekl Fingl.

Firma uznává, že situace je mimořádná, neodmítá tak ze strany restaurací prakticky žádné žadatele. "S výjimkou restaurací, které z jakýchkoli důvodů nemohou zajistit dodržování zpřísněných hygienických podmínek, opatření nařízených vládou nebo našich vlastních pravidel. Dále jsou výjimkou města, kde nemáme náš rozvoz a restaurace si ho není schopna zajistit sama," dodal ředitel. Ze strany zákazníků tak velký nárůst není, ale jídlo rozvozem si podle Fingla dávají i lidé, kteří si do té doby rozvoz nikdy nevyzkoušeli.

"Běžně máme na platformě více než 3000 restauračních profilů. Skoro 70 procent z nich jsou aktivní též nyní a i přes uzavření jejich prostor pro zákazníky pokračují v přípravě jídel alespoň pro rozvoz," uvedl.

S rozvozem se snaží oslovit zákazníky i další sítě, v tomto týdnu ho například chce spustit Bageterie Boulevard. V následujících dnech by se měl testovat v Praze, dále by se měl rozšířit do krajských měst, kde má bageterie pobočky. Zatím pro Pražany začal také rozvážet hotová jídla internetový prodejce potravin Košík.cz. "Objednávat se bude vždy v půldenním předstihu, maximálně však pět dnů předem," dodali zástupci firmy.

Témata: jídlo potraviny mikrovlnka Jídlo