Koronavirus Covid-19 má PRVNÍ OBĚŤ v Česku!

Nemocnice Na Bulovce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

22. března 2020 20:14 | Aktualizováno: 22. března 2020 20:49

Koronavirus má podle nejnovějších informací v Česku první oběť. Podle webu iDnes.cz dnes nákaze podlehl pětadevadesátiletý muž, který byl hospitalizovaný v Nemocnici Na Bulovce. Pacient prý nebyl ani na jednotce intenzivní péče a měl jiná přidružená onemocnění.

Informaci webu iDnes.cz potvrdil ve vysílání České televize předseda Ústředního krizového štábu a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Podle jeho informací měl pacient i řadu dalších zdravotních problémů, jako chronické srdeční selhání či chronickou ischemickou chorobu srdeční.

"Dnes, po sedmé hodině večerní, zemřel ve věku 95 let v Nemocnici Na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 18. března potvrzen Covid -19. Pacient měl dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem," uvedla nemocnice na twitteru. 

"Před pár desítkami minut přišla z Nemocnice Na Bulovce smutná zpráva. Bohužel i s tímto momentem jsme museli počítat," uvedl k prvnímu úmrtí v Česku ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). 

V Nemocnici Na Bulovce evidovali k dnešnímu dni celkem 27 pacientů s COVID-19, z toho 5 na JIP. V celém Česku je momentálně 1120 nakažených koronavirem, šest lidí už se zotavilo. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Breaking News nemocnice na bulovce Adam Vojtěch (ANO) Roman Prymula