Z nákazy koronavirem se vyléčil ŠESTÝ člověk v Česku!

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: stars24.cz, ČTK

21. března 2020 14:50 | Aktualizováno: 21. března 2020 17:51

Z nákazy koronavirem se vyléčil šestý pacient. Byl hospitalizovaný v Nemocnici na Bulovce v Praze, uvedl na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Po muži z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem jde dnes již o druhého člověka, který se z nemoci vyléčil.

V Česku je zatím 925 potvrzených případů, nikdo onemocnění COVID-19 nepodlehl. Testů bylo od propuknutí epidemie provedeno přes 13.700.

"Právě mi volali z Nemocnice Na Bulovce. Máme dalšího vyléčeného pacienta! Celkem se vyléčilo už šest osob," uvedl Vojtěch.

Právě mi volali z Nemocnice Na Bulovce. Máme dalšího vyléčeného pacienta! Celkem se vyléčilo už 6 osob.

— Adam Vojtěch (@adamvojtechano) March 21, 2020

Vyléčení prvních tří lidí z Děčína oznámili lékaři v pondělí, v pátek se uzdravila žena z Frýdku-Místku. Pátý vyléčený pacient byl také z první vlny nemocných z Děčínska, řekla ČTK ředitelka hygienické stanice Ústeckého kraje Lenka Šimůnková. "Je to první vlna nemocných, ale nepatří do toho rodinného výskytu. Byl sice také na lyžích v Itálii, ale jednalo se o jiný zájezd," doplnila hygienička.

První tři případy nákazy způsobené novým typem koronaviru Česká republika ohlásila 1. března, byl mezi nimi i muž z Děčína, který byl na lyžích v Itálii. Onemocnění se poté prokázalo i v jeho okolí.

Několik pacientů zůstává ve velmi vážném stavu v nemocnicích v Praze a Brně. U pacienta ležícího v kritickém stavu s nemocí COVID-19 ve Všeobecné fakultní nemocnici budou moct lékaři použít experimentální lék Remdesivir. Nemocnice ho ale zatím z USA neobdržela.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem nemoci