Do kdy budou zavřené školy? Důležité informace o zápisech a maturitách!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

21. března 2020 14:44 | Aktualizováno: 22. března 2020 22:00

Minimálně po dobu nouzového stavu zůstanou zavřené všechny školy v Česku, rodiče se ale ptají, jak to bude. Především chtějí znát informace o zápisech do prvních tříd a maturitách. Proběhnou v řádném termínu?

Rodiče po celém Česku zajímá, jestli (a kdy) se v probíhajícím školním roce opět otevřou školy. Nejvíce starostí si dělají ti, kteří mají potomky v maturitním ročníku nebo v předškolním věku a chystají se na zápisy do škol.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) v pátečním rozhovoru pro internetovou televizi DVTV připustil, že se školy mohou otevřít až v září. Ministerstvo školství se však průběžně snaží informovat o neodkladných záležitostech.

Zápisy do prvních tříd

„Zápisy prvňáčků letos proběhnou na dálku,“ uvedlo ministerstvo tento týden na twitteru. Na webu pak uvedlo metodiku. Školy mají organizovat zápisy bez osobní přítomnosti dětí ve škole a upřednostnit, pokud je to možné, podání přihlášky bez osobní přítomnosti zákonného zástupce dítěte ve škole, např. prostřednictvím datové schránky či emaili s elektronickým podpisem.

Maturity

Dnes ministerstvo na twitteru uvedlo, že o maturitách bude brzy rozhodnuto. „V pondělí oznámíme, jak tento rok proběhnou přijímací, závěrečné a maturitní zkoušky. Sledujte web MŠMT a média,“ vzkázalo na twitteru.

Témata: Školství děti Robert Plaga ministerstvo školství Adam Vojtěch (ANO) Školství