ZÁKAZU NAVZDORY! Zeman posílal herce mezi důchodce, tady jsou první reakce!

Miloš Zeman 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

20. března 2020 8:27

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek večer promluvil k národu, konkrétně měl vzkaz např. pro opoziční politiky nebo herce, které vyzval k návštěvám domovů důchodců. Ty jsou přitom zakázány. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Dlouho se na to čekalo. Prezident Miloš Zeman včera konečně promluvil k lidu a v projevu si neodpustil několik šťouchanců. Mimo jiné popíchl herce, kteří kvůli vládním opatřením přišli prakticky o veškerou práci.

„Dokonce i herci, z nichž někteří si stěžovali, že nemají kšefty, by udělali lépe, kdyby například navštívili domovy důchodců a přinesli tam trochu radosti,“ prohlásila hlava státu před televizními kamerami.

Důchodci jsou přitom rizikovou skupinou lidí, kteří jsou koronavirem hodně ohroženi. Pro domovy důchodců platí zákaz návštěv, senioři by se momentálně měli stranit lidí. Není proto divu, že si někteří herci klepají na čelo.

„Pane prezidente. Šiju roušky, vozím je nadacím, které se o seniory starají.Dělám permanentní osvětu ohledně péče o seniory v této době,  přispívám finančně i dobročinným vysíláním na sociálních sítích.Vy nabádáte k porušování pravidel,která je mají chránit. Herečka,“ vzkázala Zemanovi herečka a komička Iva Pazderková na twitteru. 

Témata: Miloš Zeman Iva Pazderková