Nové případy koronaviru v Česku, potvrzeno 383 nemocných!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

17. března 2020 8:33

V Česku bylo k dnešnímu ránu 383 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 39 víc než v pondělí večer. První tři lidé se z nemoci zcela vyléčili, naopak jiní tři pacienti nakažení koronavirem jsou ve velmi vážném až kritickém stavu, uvedlo na twitteru ministerstvo zdravotnictví.

Laboratoře už provedly dohromady 6302 testů, vyplývá z aktuálních informací na webu ministerstva zdravotnictví věnovaném onemocnění COVID-19. Necelá polovina lidí se nakazila v zahraničí, stejná část v Česku.

"Již 6302 osob bylo na koronavirus otestováno, 383 s pozitivním výsledkem. Dobrá zpráva je, že tři pacienti v ústecké nemocnici se z nákazy zcela vyléčili! Bohužel tři jiní jsou naopak ve velmi vážném až kritickém stavu," informovalo ministerstvo.

Tři uzdravení pacienti, kteří se léčili v ústecké nemocnici, jsou z Děčína. Lidé, kteří lyžovali v severní Itálii, byli mezi prvními nakaženými novým typem koronaviru. V Česku se poprvé prokázal 1. března.

Kvůli nemoci platí v zemi nouzový stav, výrazné omezení volného pohybu lidí i většiny aktivit. Situaci dnes bude znovu řešit vláda.

Počty infikovaných rozdělených podle krajů ministerstvo zdravotnictví zatím na webu nezveřejnilo. Dosud bylo nejvíce případů v Praze, následoval Olomoucký kraj. Další oficiální údaje mají být známy kolem 18:00.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví nemoci