Dcera Andreje Babiše: KARANTÉNA KVŮLI KORONAVIRU!

Andrej Babiš (ANO)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. března 2020 10:50

Dcera premiéra Andreje Babiše (ANO) Vivien se má tento víkend vrátit ze Španělska, kde studuje. Bude muset podstoupit dvoutýdenní karanténu!

Španělsko vyhlásilo stav nouze, kdy omezí provoz obchodů a zakáže lidem z velké části volný pohyb venku. Je proto nejvyšší čas vrátit se zpět do Česka, kde ale premiérovu dceru čeká 14 dní v karanténě.

"Jde do karantény. Musím se poradit s náměstkem ministra zdravotnictví panem Prymulou, jestli bych za ní mohl jít třeba s respirátorem. Pokud ne, tak ji nějakou dobu neuvidím," řekl pro server Novinky premiér.

V Česku je už 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Od sobotního večera přibylo 25 nových případů, během soboty přibylo 39 nakažených.

Dvě třetiny nemocných se infikovaly v zahraničí, třetina v České republice. Ze zemí, v nichž se Češi nakazili, stále převažuje Itálie (74,5 procenta), která je v současnosti státem s nejvyšším počtem nově nakažených na světě. Z Rakouska si nákazu "přivezlo" 12,7 procenta nemocných Čechů.

Největší část nakažených je ve věku od 25 do 54 let. Počet nakažených seniorů nad 65 let je vyšší než počet nemocných dětí. Testováno zatím bylo přes 4000 lidí.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Andrej Babiš