Koronavirus v Praze: Počet nakažených vzrostl!

Pražský Hrad z Karlova mostu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

14. března 2020 16:40

V hlavním městě České republiky přibyli lidé nakažení novým typem koronaviru. Pražští hygienici evidují k dnešnímu odpoledni 61 potvrzených případů, ráno jich bylo 58. Po dnešním jednání krizového štábu hlavního města to řekla šéfka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová. Podle celostátních údajů ministerstva zdravotnictví bylo k dnešnímu ránu v Česku nakaženo 150 lidí, aktualizovaná data za celou zemi ale ministerstvo ještě nezveřejnilo.

"Situace ve výskytu koronaviru v Praze není nijak dramatická. Máme 61 hlášených případů onemocnění. Kromě toho jednoho případu onemocnění, o kterém nemáme ještě úplně dokončeno šetření, že zdroj nákazy byl tím zdrojem, tak ty ostatní případy onemocnění mají návaznost buďto na cestování nebo nějaký kontakt v rodině," řekla Jágrová.

V případě taxikáře nakaženého novým typem koronaviru nebyl podle Jágrové dosud nakažen nikdo z jeho pasažérů. "Tam onemocněli pouze rodinní příslušníci," řekla.

V pražské Nemocnici Na Bulovce bylo k dnešnímu ránu hospitalizováno šest pacientů s nákazou novým typem koronaviru. Jeden leží na jednotce intenzivní péče se zavedenou plicní ventilací. Dalších 14 lidí čeká v izolaci na výsledky testů. První potvrzené případy nákazy novým koronavirem se v Česku objevily 1. března. Nejvíc případů bylo k dnešnímu ránu v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Praha