Nové případy: Koronavirus mají hasiči i dva lidé z Litovelska!

Hasiči

Autor: stars24.cz, ČTK

13. března 2020 17:41

I dnes probíhá testování dalších lidí s podezřením na nákazu novým koronavirem. Potvrzeno už je, že se nakazili dva pražští hasiči i lidé z Litovelska.

Olomoucký kraj má další dva potvrzené případy nákazy novým typem koronaviru, celkový počet evidovaných nakažených osob tak vzrostl na sedm. Nově byl virus potvrzen u dvou lidí z Litovelska. Po mimořádném zasedání bezpečnostní rady to dnes novinářům řekl olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

Ve Zlínském kraji jsou čtyři nové potvrzené případy nákazy novým typem koronaviru. ČTK to dnes řekla ředitelka Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Eva Sedláčková. V kraji je tak již devět potvrzených případů. Stav všech nakažených je dobrý, jsou v domácí izolaci. Všechny čtyři nové případy jsou z Uherskohradišťska.

Nákaza novým koronavirem se potvrdila i u dvou pražských hasičů. Novinářům to dnes řekl ředitel sboru Roman Hlinovský. Jeden hasič je ze směny ze stanice Satalice, druhý ze strojní služby ve Strašnicích. Nakazili se podle ředitele při soukromé nebo sportovní aktivitě. Dalších 19 hasičů je v souvislosti s tím v izolaci, izolována byla sloužící směna a strojní služba. Stanice Satalice, Letňany a Strašnice byly vydezinfikovány.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Hasiči nemoci