František Štěpánek (†66): Sebevražda kvůli kolapsu v energetice?!

František Štěpánek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. března 2020 8:58 | Aktualizováno: 13. března 2020 16:03

Náhlé úmrtí Františka Štěpánka, který podle dostupných informací spáchal sebevraždu, je pro spoustu lidí velkou záhadou. Jeho spolupracovníci ale naznačili, co přesně ho trápilo natolik, že mohl sáhnout k takovému řešení.

Jak vás stars24.cz informoval, včera náhle zemřel miliardář a uhlobaron František Štěpánek (†66). Úmrtí většinového vlastníka Sokolovské uhelné otřáslo celým regionem. Podle dostupných informací měl spáchat sebevraždu, oficiálně je příčina smrti stále předmětem šetření.

Podle jeho spolupracovníků, které citovaly Hospodářské noviny, na Štěpánka dolehla složitá situace v energetickém průmyslu, která ovlivňovala budoucnost jeho firmy. „Byl v depresi z možného kolapsu teplárenství, ale souviselo to i s jeho povahou,“ uvedl jeden z lidí, který ho dlouhodobě znal.

Štěpánek si prý hodně věcí bral osobně, před koncem minulého roku měl navíc těžce nemocnou ženu. V souvislosti s byznysem otevřeně mluvil o nejistotě a obrovských dopadech na region, které by způsobil chystaný útlum těžby uhlí. Není tedy divu, že v regionu nesou jeho smrt velice těžce.

„Odešel muž, který má nezastupitelné místo v našich srdcích i myslích. Muž, který nám ukázal pravý význam slova patriot, muž který nade vše miloval region ve kterém žil. Muž, který byl vždy připraven pomoci. Prázdné místo, které po něm zůstává, půjde jenom těžko zaplnit. Zůstali jsme tu sami,“ uvedlo město Sokolov na webu.

Témata: František Štěpánek