Nakažený koronavirem hrál na večírku! HYGIENA SHÁNÍ DIVÁKY!

Restaurace U Marty v Nelahozevsi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. března 2020 13:58

Koronavirus Covid-19 se nadále šíří. Ne vždy se ale hygienikům daří odhalovat všechny, kteří mohli přijít do styku s nakaženými. Nově se případ objevil v Nelahozevsi, ale i v Kralupech nad Vltavou.

Obec Nelahozeves na svém webu informovala, že jeden z nakažených se v pátek 6. března mezi 20:00 a půlnocí účastnil společenské akce v restauraci U Marty v Nelahozevsi. 

"V případě, že jste v inkriminovanou dobu uvedené zařízení navštívili, nelze vyloučit, že mohlo dojít k blízkému kontaktu s osobou nemocnou COVID-19," napsala obec na webu.

Obce žádá, aby účastníci akce okamžitě kontaktovali Krajskou hygienickou stanici Středočeského kraje, pracoviště Mělník, na telefonním čísle 736 521 327 nebo 736 521 428.

Nakažený hudebník je ze sousedních Kralup nad Vltavou a v nedávné době pobýval v Itálii. Město na svém webu nákazu potvrdilo. "V Kralupech nad Vltavou byl prokázán výskyt koronaviru u jedné osoby. Starostu Marka Czechmanna o tom informovala Krajská hygienická stanice," uvádí web města.

Sám starosta je přitom také umístěn v dvoutýdenní karanténě. I on nedávno pobýval v Itálii a v současnosti se nachází doma.

Počet potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru v Česku vzrostl na 64. Infekce se nově objevila v Plzeňském kraji a na Vysočině.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) středočeský kraj