Koronavirus na Vysočině: První případ nákazy nemocí Covid-19!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

11. března 2020 9:40

První případ nákazy koronavirem se včera potvrdil také na Vysočině. Podle údajů ministerstva zdravotnictví v úterý testy nákazu potvrdily u muže ročníku 1964, který se vrátil z dovolené v italské Lombardii.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví v úterý na Vysočině testy nákazu potvrdily u muže ročníku 1964, který se vrátil z dovolené v italské Lombardii. Další dva nové úterní případy jsou z Královéhradeckého kraje, jde o dvě ženy po návratu z italské Val Gardeny.

K domácímu testování při podezření na nemoc COVID-19 je na Vysočině vyčleněna jedna sanitka s posádkou. Podle ředitelky protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková bylo takto od pátku testováno 15 lidí. 

"Děláme maximální protiepidemická opatření. U lidí, kteří odněkud přijíždí nebo víme o tom, že byli s někým v kontaktu a mají potíže, se využívá výjezdová skupina do domácností, aby se testovali, pokud možno zachytili zavčas a izolovali," řekla Dvořáková.

Hygieniky nařízených domácích karantén je podle ní v kraji 31. Přesný počet lidí, kteří zůstávají doma po dohodě s praktickým lékařem po návratu z Itálie ale ještě hygienici nemají k dispozici, řekla Dvořáková.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vysočina (kraj)