Které kraje mají koronavirus? VELKÝ PŘEHLED!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

10. března 2020 9:22

Novým koronavirem a s ním související nemocí Covid-19 jsou v Česku nakaženy už čtyři desítky lidí. Ve kterých regionech je situace nejkritičtější? Připravili jsme pro vás velký přehled.

Nejvíce lidí s koronavirem je v Praze, kde hygienci ke včerejšímu dni evidovali 22 nakažených. Nejmladším pacientem v hlavním městě dvouleté dítě, nejstaršímu nakaženému je 68 let. Naprostá většina z nich si vir přivezla z Itálie.

V závěsu je Ústecký kraj, který hlásí 11 případů nákazy. Na infekčním oddělení Masarykovy nemocnice jsou čtyři pacienti s onemocněním Covid-19. Nejstarším nakaženým je dvaasedmdesátiletý muž, který se však cítí dobře. Nejmladším člověkem s chorobou je v kraji dvanáctiletá dívka.

První případ včera ohlásil Zlínský kraj. Pacientkou je žena z Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku, která se v sobotu vrátila z lyžování v Trentinu (Tridentsku), v Itálii pobývala se skupinou lidí. Žena je v domácí karanténě, příznaky onemocnění má mírné, nemá ani teplotu.

Nákaza se potvrdila také v Královéhradeckém kraji. Státní zdravotní ústav potvrdil pozitivní výsledek testu u Američana, kterého již v neděli otestovali ve Fakultní nemocnic Hradec Králové.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemoci kraje Praha Ústecký kraj