Koronavirus: Počet nakažených v Česku zůstává stejný!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

7. března 2020 8:32

V Česku je nadále 19 lidí nakažených novým typem koronaviru, přes noc žádný nepřibyl. Testováno dosud bylo 594 lidí. Vyplývá to z ranních čísel zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví.

"Celkem bylo v ČR vyšetřeno 594 osob. Nadále platí, že máme 19 pozitivních pacientů," uvedl na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

První tři případy nákazy kronavirem v Česku testy odhalily před týdnem v neděli. Během pátku přibylo sedm nových nakažených, mimo jiné i roční kojenec. Vojtěch očekává, že v dalších dnech bude počet nakažených dál růst.

Aktuální čísla ke koronaviru. Celkem bylo v ČR vyšetřeno 594 osob. Nadále platí, že máme 19 pozitivních pacientů.

— Adam Vojtěch (@adamvojtechano) March 7, 2020

Většina z pacientů s koronavirem v Česku pobývala v Itálii. Jedna nakažená byla v americkém Bostonu a jedna se nakazila od příbuzných v Česku, kteří se z Itálie vrátili. U žádného infikovaného není podle dosavadních informací průběh nemoci vážný. Osm lidí se léčí v pražské Nemocnici Na Bulovce, sedm v nemocnici v Ústí nad Labem a čtyři jsou doma.

Ministerstvo zdravotnictví nařídilo, aby všichni lidé z Česka, kteří se budou ode dneška vracet z Itálie, zůstali na dva týdny v izolaci. S Itálií i dalšími dvěma koronavirem silně zasaženými zeměmi, Čínou a Jižní Koreou, bylo přerušeno letecké spojení. Platí také zákaz vývozu dezinfekčních přípravků na ruce a respirátorů s vysokou účinností do zahraničí.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO)