Nehoda na Třebíčsku si vyžádala lidský život, nehoda u Votic několik zraněných

Autonehoda

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. února 2020 19:07

Při nehodě osobního auta v Radkovicích u Hrotovic na Třebíčsku dnes nad ránem zemřel řidič a jeho spolujezdec utrpěl vážná zranění.

Auto narazilo do sloupu elektrického vedení, sdělila ČTK mluvčí krajské policie Jana Kroutilová. Okolnosti nehody zjišťují kriminalisté.

Auto havarovalo asi dvě hodiny po půlnoci. Mladý řidič zemřel na místě. Zraněného přepravili záchranáři ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci do brněnského traumacentra v Bohunicích. Uvedl to mluvčí krajské záchranky Petr Janáček.

U Votic na Benešovsku se dnes po 10:00 na silnici první třídy číslo tři srazila dvě osobní auta. Šest lidí se zranilo, na místě zasahoval vrtulník. Silnice byla uzavřena, po 15:00 je již průjezdná, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Původní informace hovořily o pěti zraněných. "Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, na místě provedli protipožární opatření," řekla Fliegerová.

"Čtyři zraněné odvezla záchranná služba po nezbytné péči do benešovské nemocnice. Dva zraněné záchranáři odvezli do nemocnice v Motole, jednoho z nich letecky," řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Všichni byli podle mluvčí zraněni středně těžce.

Témata: Nehody aut Dopravní nehody