Milouš Jakeš: Vážné zdravotní problémy po návratu z LDN!

V Praze si připomnělo konec války zhruba 300 stoupenců komunistů včetně Milouše Jakeše (9. května 2015) 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. února 2020 18:18

Bývalý komunistický pohlavár Milouš Jakeš má další potíže. Poté, co byl obviněn ze zneužití pravomoci v souvislosti s používáním střelných zbraní na československých hranicích, se k tomu přidaly i zdravotní problémy.

Policejní Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) zahájil na konci loňského roku stíhání někdejšího generálního tajemníka Komunistické strany Československa Miloše Jakeše (97) za zneužití pravomoci v souvislosti s používáním střelných zbraní na československých hranicích.

To ale není to jediné, co Jakešovy přidělává vrásky. Od loňského roku také bojuje se zdravotními problémy. Blesk zjistil, že Jakeš skončil v prosinci v Léčebně dlouhodobě nemocných ve vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. 

Zde měl strávit zhruba tři týdny a doteď není odhlášen, zřejmě za ním dosud dochází domů pečovatelka. Podle zdrojů deníku se mu v posledních měsících zhoršuje zrak i sluch a musí se pohybovat s chodítkem.

Sám Jakeš novinářům sice otevřel, příliš hovorný ale nebyl. Na dotaz, jak se mu daří, prý řekl slabým hlasem jen: "Nezlobte se, jsem nemocnej."

Témata: Milouš Jakeš