Zemřel Vojtěch Varyš (†32), mladý novinář: Spáchal sebevraždu?!

Vojtěch Varyš

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. ledna 2018 9:43

Svět České žurnalistiky truchlí. Přišel o jednu mladých a přesto výrazných tváří – komentátora Vojtěcha Varyše. Pracoval například jako kulturní redaktor magazínu Týden, později jako komentátor například v MF Dnes. Na konci roku 2017 pak začal spolupracovat se serverem EuroZprávy.cz, který je součásti rodiny mediální skupiny INCORP a.s.

Kolegové považovali Vojtěcha Varyše za možná trochu neomaleného a nekompromisního. Podle některých byl dokonce podivín se značně svérázným chováním. Přesto se výrazně zapsal do české žurnalistiky.

Varyš působil mimo jiné v časopisu Reflex a Týden, později se přesunul do MF Dnes jako politický komentátor. Krátce také spolupracoval se sesterským serverem EuroZprávy.cz, pro který psal politické komentáře.

O jeho smrti informoval právě web Týden.cz, redaktor Jakub Kvasnička uvedl, že Varyš svůj život ukončil sám. Bylo mu pouhých 32 let. „Když už se konečně člověk chystá oběsit, najednou mu do toho přijde vždycky nějaká píčovina, tentokrát třeba, že se zamiluje,“ napsal Vojtěch jako poslední status na své facebookovém profilu.Informaci na sociálních sítích potvrdila i rodina novináře. „S lítostí Vám musím oznámit, že Vojtěch Varyš už není mezi námi. Nechť ti je země lehká Vojto..“ uvedl jeho bratr Martin Varyš.

Poslední rozloučení s Vojtěchem Varyšem se uskuteční 23. ledna 2015 ve 14:00 ve velké obřadní síni krematoria v Praze – Strašnicích.

Témata: Vojtěch Varyš úmrtí