OBŘÍ NEHODA na dálnici! D6 uzavřena, srazilo se skoro 30 aut!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. února 2020 22:01

Při hromadné nehodě na dálnici D10 u Březiny na Mladoboleslavsku se zranilo osm lidí. Ve všech případech jde o lehké zranění, řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby v Libereckém kraji Michael Georgiev. Havarovalo 27 aut.

Dálnice byla v obou směrech uzavřena, tvořily se kolony. ČTK to řekly mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová a policejní mluvčí Michaela Richterová. Provoz ve směru na Prahu se podařilo obnovit před 21:30.

Na místě zasahují záchranné složky i evakuační autobus z Mladé Boleslavi, který poslouží lidem z havarovaných vozů. "Účastníků nehody je zhruba přes 30," uvedla Fliegerová.

Podle ní pod mostem u dálnice hořely pneumatiky. Hustý kouř mohl způsobit, že řidiči náhle ztratili orientaci. Další příčinou nehody mohlo být i nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, dnes večer místy v regionu pršelo. Okolnosti hromadné havárie vyšetřují policisté.

Záchranáři na místě měli tři posádky z Libereckého kraje a jednu ze středních Čech. Podle Georgieva tři zraněné odvezli na traumatologickou ambulanci liberecké nemocnice, dva k ošetření do nemocnice v Jablonci, jednoho do Turnova a dva do Mladé Boleslavi.

Témata: Nehody aut dálnice D10