Prezidentská debata bez Moravce? Jeden se bojí debatovat, druhý moderovat, rýpnul si Ovčáček

Václav Moravec opět bude moderovat Předvolební superdebatu

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

17. ledna 2018 10:41

Velká prezidentská debata na České televizi bez Václava Moravce? I to se může stát. Moderátor totiž řekl, že nechce komentovat debatu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

„V neděli večer jsme se s GR ČT dohodli na tom, ze závěrečnou TV debatu nemoderuji,“ oznámil v úterý večer na twitteru Václav Moravec. Zažertoval také, že si od něj diváci ve 2, kole prezidentských voleb alespoň odpočinou.

Server iHNED.cz napsal, že Moravcovi vadí údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

„Lišily se vzájemné představy vedení ČT a mé o formátu, stopáži a podobně. Dobré pro ČT a její diváky je, že se po mém nedělním sdělení generálnímu řediteli o nemoderování podařilo odblokovat odmítavý postoj kancléře Mynáře k účasti prezidenta Zemana v závěrečné debatě ČT, který prezentoval o víkendu,“ dodal Moravec pro server Mediář.cz.

Česká televize pozvala oba prezidentské kandidáty, kteří postoupili do druhého kola prezidentských voleb, do společné debaty, která by se měla konat v předvečer druhého kola voleb, ve čtvrtek 25. ledna ve 20:00. Kdo ji bude moderovat, ale neuvedla. Vedení totiž stále doufá, že Moravcovo rozhodnutí není definitivní. Náhradu za něj totiž zatím nemá.

Zpráva neunikla ani Hradu. „Jeden se bojí debatovat, druhý se bojí moderovat...“ rýpnul si hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Narážel tak na fakt, že Jiří Drahoš odmítl Zemanův návrh na čtyři televizní diskuze a uvedl, že se zúčastní jen dvou.

Václav Moravec ty prezidentské debaty dělat nechce, ČT má naštěstí dobrou náhradu. "Máte slovo, pane prezidente!"?? pic.twitter.com/B2VOcy6Wo1

— petr fischer (@petrfischer3) 17. ledna 2018

Prý nechtějí, aby prezidentský duel moderoval Moravec. Navrhuju Evu Brettschneiderovou. Bude hádání obrázku, košanda a číselný kvíz. Vítěz půjde do sprchového koutu.

— Jan Švancara (@Jan_Svancara) 17. ledna 2018

Václav Moravec nechce moderovat duel prezidentských kandidátů, náhradního moderátora ČT zatím nemá.SOUKUP, VOLEJTE NĚKDO SOUKUPA!

— Koko Comedy (@koko_comedy) 17. ledna 2018

Lidé na sociálních sítích už živě diskutují, kdo by mohl Moravce při moderování nahradit. A padají i velmi známá jména spojená nejen s Českou televizí. 

Témata: prezidentské volby 2018 Václav Moravec