Rodina vězněné Terezy propadá zoufalství!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Ďásková, stars24.cz

18. ledna 2018 11:40

Už druhý týden tráví jednadvacetiletá Tereza H v pákistánském vězení. A její vyhlídky jsou nejisté.

Že zadržená Češka neprožívá úplně nejlepší období svého života je více než jasné. Za převážení devíti kil heroinu jí hrozí dlouholeté vězení nebo dokonce i trest smrti. Ten ale pakistánská justice cizincům podle dostupných informací neuděluje. 

Zoufalé chvíle ale prožívají i její nejbližší. S tím, že svou vnučku už možná nikdy neuvidí, se pomalu, ale jistě začíná smiřovat její babička Věra. „Já už se s ní neuvidím,“ napsala podle Blesk.cz babička na jedné z facebookových skupin.

Dala tak najevo, že se začíná smiřovat s krutou realitou. Mnoho přátel ji uklidňuje, že to tak určitě nebude. "Ale snad uvidíš!! Uvidíme ji všichni ještě," píše například Petr. „Věrko, pozitivní myšlení dodává sílu,“ připsala jedna z kamarádek.

Zoufalství babičky je pochopitelné. Doživotní trest v pákistánském vězení ovšem není vyhlídka o moc lepší. Česká republika nemá s Pákistánem dohodu o vydávání zločinců, a tak může Tereza jen doufat ve velmi mírný trest. Zřejmě i proto s tamější policií spolupracuje. Na základě jejích informací a udání celníci provedli razie v širokém okolí.

Netrpí ale jen babička. „Nejsou na tom dobře,“ uvedl Expresu zdroj, který zná Terezu i její rodinu již dlouhé roky.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Facebook