Nehoda u obce Lubenec komplikuje cestu do Varů: Silnici blokuje kamion!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

16. ledna 2020 14:36

U Lubence na Lounsku se dnes tři hodiny po půlnoci převrátil kamion, který zablokoval hlavní silniční tah mezi Karlovými Vary a Prahou. Zraněného řidiče museli z kabiny vyprostit hasiči. Silnice 6 zůstává uzavřená kvůli překládce nákladu a vyčištění vozovky, dopravu odklánějí policisté, vyplývá z informací silničářů, hasičů a policistů. Otevření silnice se předpokládá až odpoledne.

"Krátce před 3:00 vyjely dvě hasičské jednotky na kraj Lubence ve směru na Prahu, kde se převrátil kamion. Řidič byl zraněn. Hasiči jej vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě. Silnice byla uzavřena," uvedli hasiči Ústeckého kraje na twitteru.

Původní předpoklad otevření silnice byl 11:00, postupně se ale odsouval. Podle mluvčí lounské policie Miroslavy Glogovské zůstane silnice uzavřená do 15:00 až 16:00. Kamion byl na boku, teď už je na kolech, uvedla mluvčí. Uzavření trvá dlouho i proto, že se musel přeložit náklad, který vozidlo převáželo. "Navíc tam narazil do několika dalších odstavených vozidel, takže je uzavření spojené s tím, aby se vozovka uvedla do původního stavu," dodala Glogovská.

Z takzvané Jesenické křižovatky vede objížďka přes obce Očihov, Podbořany, Vroutek, Drahonice, Lubenec a dále na Karlovy Vary. Ve směru na Prahu je silnice uzavřená v Lubenci, odkud řidiči jezdí po stejné trase opačným směrem.

Témata: Dopravní nehody doprava kamiony Policie ČR