Rekordní útok Čechů na obchody, bez hotovosti NEZAPLATÍTE! V obchodech kolabují terminály!

Obchodní domy, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. prosince 2019 15:41

Poslední předvánoční víkend vzali Češi obchody útokem, a to doslova. Pod náporem platících zákazníků kolabují terminály a bez hotovosti někde nemusíte zaplatit.

Na problémy s terminály upozornil například obchod Lidl, který zákazníky vyzval, aby si připravili hotovost. Dodal, že problémy s terminály jsou na straně bank. A ty vinu nepopírají.

Naopak přiznávají, že díky enormnímu množství platících zákazníků terminály kolabují a rekordní počet plateb nezvládají. Padl dokonce absolutní rekord v počtu plateb.

"To znamená, že se může stát, že při placení bezkontaktní kartou, nebo mobilem, fungují některé terminály pomaleji," řekla televizi Nova mluvčí ČSOB Michaela Průchová.

Dodala, že někdy se transakce nepovedou vůbec, a je potřeba ji zkusit opakovat. A doufat ve štěstí. Nebo si s sebou vzít hotovost, s níž jde zaplatit bez problémů.

Podobné problémy hlásí i další prodejny. Nápor zažívají také menší samoobsluhy a čerpací stanice. V některých případech také dochází k tomu, že terminály hlásí nedostatek financí nebo platbu strhnou dvakrát.

Lidé by proto měli být při placení kartou obezřetní a raději se spoléhat na hotovost.

Témata: Obchody Vánoce platební karty