Střelba v nemocnici zajímá i prezidenta Zemana: Pracuje tam jeho syn!

Miloš Zeman 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. prosince 2019 10:52

O tragédii, která se dnes ráno odehrála ve Fakultní nemocnici Ostrava, se zajímá i prezident Miloš Zeman. Má k tomu i jeden osobní důvod. Ve zdejším zdravotnickém zařízení působí i jeho syn.

Celá republika v těchto chvílích sleduje dění v Ostravě, kde dnes ve fakultní nemocnici zaútočil zatím neznámý pachatel a zabil minimálně 6 lidí. O situaci v moravskoslezské metropoli se zajímá i prezident Miloš Zeman, který už prostřednictvím twitterového účtu mluvčího Jiřího Ovčáčka vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým.

„Ve svém srdci jsem s vámi, myslím na vás v těchto tragických hodinách,“ uvedla hlava státu. Mluvčí Ovčáček ještě dodal, že v souvislosti s tragédií v Ostravě v kontaktu s ministrem vnitra Janem Hamáčkem. Prezident má i osobní důvod zajímat se o dění v ostravské nemocnici.

Výzkumu se na ní věnuje jeho syn z prvního manželství David Zeman, neurolog a biochemik, který přednáší na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Podle dostupných informací tráví většinu času „v relativní izolaci od okolního světa v útrobách laboratoře, kde se i díky nekonfliktnímu a přátelskému prostředí na svém stávajícím působišti cítí šťastný“.

Veřejně se vyjádřil v souvislosti s otcovou první kandidaturou na prezidenta. „Svého otce si vážím a že jeho kandidaturu i ve druhém kole svým hlasem podpořím. Nedomnívám se, že bych byl v tomto svém rozhodnutí příliš ovlivněn příbuzenským vztahem k němu – ostatně se vídáme jen sporadicky,“ řekl v lednu roku 2013.

Témata: Miloš Zeman střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě (10. 12. 2019) Ostrava