VÁŽNÁ SRÁŽKA autobusů ochromila Chodov: 18 zraněných, jsou mezi nimi děti!

Nehoda autobusů na Chodově

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. prosince 2019 9:31 | Aktualizováno: 4. prosince 2019 11:01

Na pražském Chodově se dnes dopoledne srazily v ulici Roztylská dva autobusy. V jednom z nich cestovaly převážně děti. Na místě zasahují hasiči i záchranáři, policisté odklánějí dopravu. Původně se mluvilo o 30 zraněných, nakonec záchranáři ošetřili 18 lidí.

Policie uvedla, že je na místě více zraněných, zdravotnická záchranná služba později upřesnila přesný počet. Podle prvotních informací mělo jít o cca 30 zraněných, z nichž velkou část představovaly děti. 

Posádky záchranářů nakonec transportovaly do nemocnic celkem 18 pacientů. Šlo o 5 středně těžce a 3 lehce zraněné dospělé a 10 lehce zraněných dětí. Ve vrtulníku skončila žena s úrazem hlavy. Jinak se jednalo převážně o pohmožděniny. Dětem je kolem 4 let věku.

Nezraněné děti byly evakuovány do nedaleké jídelny, kde se jim věnují paní učitelky ze školky, policisté, hasiči a zdravotníci.

pic.twitter.com/GeERaI0JtT

— Policie ČR (@PolicieCZ) 4. prosince 2019

Záchranáři mají na místě mimo jiné vrtulník, vůz Atego i evakuační autobus a vyhlásili traumaplán. Na místě operují také dvě jednotky pražských hasičů.

Policie upřesnila, že dopravní nehoda se stala u křižovatky ulic Roztylská a Jarníkova. Po dobu zásahu složek IZS je v místě dopravní omezení. To se týká také dvou autobusových linek dopravního podniku 154 a 197. Provoz je dle webu DPP omezen do odvolání.

Témata: Nehody autobusů Praha