Rozsvícení vánočního stromu: Kdy a kam na něj o víkendu vyrazit?

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí

Autor: stars24.cz, ČTK

30. listopadu 2019 9:40

V Praze a dalších městech Česka budou dnes a v neděli slavnostně rozsvíceny vánoční stromy. Někde už stromy svítí, například v pátek v podvečer rozsvítilo svůj strom Brno za doprovodu videomappingu a hudby. Zazpívali třeba sbor Kantiléna nebo Ondřej Ruml.

Na pražském Staroměstském náměstí bude už dnes dopoledne otevřeno vánoční tržiště. Ode dneška do Tří králů jsou na každý den připraveny různé akce, například zahrají a zazpívají Mirai, Tomáš Klus, Support Lesbians nebo Čechomor. Strom, který pochází ze soukromé zahrady v Semilech a měří 22 metrů, bude rozsvícen poprvé v 16:30 a poté každou hodinu až do 21:30 za doprovodu melodie z večerníčku Krkonošské pohádky. U stromu lidé uslyší i hudbu z filmu Sám doma.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se dnes koná také třeba v 16:00 v Domažlicích a v 17:00 v Třeboni. V neděli se pak rozsvítí stromy například v 16:00 v Ústí nad Labem a Hradci Králové, v 17:00 v Pardubicích a v 18:00 v Plzni, kde strom dostal po osmi letech nové osvětlení.

Kromě rozsvěcených stromů mohou lidé načerpat vánoční atmosféru například na dnešním dni otevřených dveří Pražského hradu, kde bude k vidění přesná podoba štědrovečerního stolu prezidenta T. G. Masaryka. V Brně zase dnes v Letohrádku Mitrovských začíná výstava betlémů a v neděli začne na Božím Daru v Krušných horách razítkování Ježíškovy pošty.

Témata: Vánoční strom Vánoce Praha Staroměstské náměstí