Praha hlásí dopravní kolaps: Kolony až na hodinu!

Dopravní kolaps v Praze

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. listopadu 2019 8:16

Po státním svátku 17. listopadu, který navíc připadl na víkend, lidé opět vyrazili do práce a na silnicích v hlavním městě a jeho okolí je to znát. Praha hlásí dopravní kolaps, řidiči mohou na některých místech strávit v kolonách i hodinu.

Podle dostupných informací je situace nejhorší na příjezdu do Prahy ze severu. Kolona zde sahá prakticky od konce dálnice D8 u Zdib až na magistrálu k mimoúrovňové křižovatce Bulovka. Web Technické správy komunikací uvádí v ulici V Holešovičkách stupeň provozu číslo 4. Dle informací serveru stars24.cz zde řidiči stráví v koloně desítky minut, ne-li hodinu.

Čtvrtý stupeň provozu hlásí v pondělí ráno i na dalších čtyřech místech. Konkrétně jde o Nuselský most, Legerovu ulici, Kbelskou ulici a ulici K Barrandovu. Problémy jsou vždy ve směru do centra. Se zdržením je nutné počítat i v Evropské ulici či na Jižní spojce.

V kolonách postojí řidiči i na dalších příjezdech do hlavního města. Kolony jsou hlášeny ve směru do Prahy i na dálnicích D1 z Brna a D11 z Hradce Králové. Zdržení by však mělo být kratší než v případě dálnice D8 na severu města.

Témata: doprava Praha Dálnice