Pozor, banka varuje klienty: PODVOD! Klidně vás zadluží a připraví O PENÍZE!

Česká spořitelna

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. listopadu 2019 13:03

Jedna z největších tuzemských bank řeší velký problém. Její klienti jsou v těchto dnech terčem podvodných praktik. Pokud budete důvěřiví, podvodníci vás připraví o peníze nebo klidně i zadluží. Co radí samotná banka?

„Vážený kliente, Vaše internetové bankovnictví bylo zablokováno. Pro odblokování pokračujte na adrese CSAS.CZ,“ stojí v textu podvodné esemesky, která může přijít všem klientům České spořitelny. Ta už před praktikou počítačových pirátů, kteří chtějí občany připravit o peníze, varovala.

Banka vyzvala klienty, aby na SMS nereagovali a rozhodně nevyplňovali citlivé údaje. Spolu s telefonním číslem, které už podvodníci mají k dispozici, jsou jen krok od toho, aby získali i potvrzovací zprávu k uskuteční platby a získali peníze z účtu.

V klidu nemohou být ani lidé, kteří na účtu nemají ani korunu. Česká spořitelna totiž nabízí statisícové půjčky, které stačí potvrdit esemeskou. Na pár kliknutí mohou podvodníci klienty zadlužit a hned vzápětí o peníze připravit.

Zástupci spořitelny žádají zákazníky, kterým zpráva přijde, aby je kontaktovali. „Dostanete-li podezřelou zprávu, pošlete nám ji na phishing@csas.cz,“ vzkázali s tím, že banka by po klientech nikdy nežádala, aby jim poskytovali údaje prostřednictvím SMS, e-maliu nebo sociální sítě.

Témata: Česká spořitelna banky peníze podvod CZK