Babiš zkrachoval? Tady je částka, kterou premiér utopil v luxusní restauraci!

Andrej Babiš (ANO) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. října 2019 17:19

Luxusní restaurační podnik premiéra Andreje Babiše ukončil provoz kvůli finančním potížím. Kolik peněz utopil premiér v restauraci, která se nachází ve Francii a v minulosti měla několik michelinských hvězd?

Francouzská restaurace Paloma patřící do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO) ukončila provoz. Luxusní podnik se mimo jiné potýkal s vážnými finančními problémy.

Podle zjištění serveru blesk.cz vykázala restaurace za šest let existence ztrátu přes 128 milionů korun. Zástupci podniku potvrdili, že předseda vlády, který ve volebních kampaních užíval heslo, že chce „řídit stát jako firmu“, utopil v neúspěšném projektu miliony eur, což by odpovídalo částce uveřejněné zmíněným serverem.

Pohroma je to dle webu nejen pro Babiše, ale i jeho manželku Moniku, která se na projektu osobně podílela. Choť českého premiéra navrhla interiéry luxusní restaurace. Finanční potíže ovšem nebyly jediným důvodem konce. Zavládla totiž také skepse ohledně kvality podniku, který počátkem roku přišel o jednu z michelinských hvězd.

Babiš otevřel luxusní restauraci v Mougins na Azurovém pobřeží poblíž Cannes v červnu 2013. První hvězdičku podnik obdržela v průvodci Michelin Guide v následujícím roce, o rok později dostal dvě z maximálně tří možných hvězdiček. Pak to ale začalo jít s restaurací z kopce a vše vyvrcholilo ukončením provozu.

Témata: Andrej Babiš Monika Babišová Restaurace