Miloš Zeman v nemocnici: Víme, jak prezident...

Miloš Zeman v Polsku

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. října 2019 10:01 | Aktualizováno: 20. října 2019 11:35

Prezident Miloš Zeman je znovu v nemocnici. V pražských Střešovicích o víkendu absolvuje rekondiční pobyt. Jak ovlivnila hlava státu běžný chod zařízení? Objevily se zajímavé informace.

Prezident Miloš Zeman nastoupil do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích (ÚVN) na rekondiční pobyt, zůstat tam má do neděle. Server blesk.cz se pokusil zodpovědět některé otázky týkající se pobytu hlavy státu ve zdravotnickém zařízení.

Zdroje serveru mluví o tom, že na interním oddělení nemocnice má Zeman k dispozici polovinu patra. Ze slov zástupců ÚVN ale vyplývá, že kvůli prezidentovi nebylo nutní nic vyklízet. „Vyhrazení zvláštního prostoru, vyžadujícího omezení chodu nemocnice, a tedy dopad na ostatní pacienty, nebylo třeba realizovat,“ cituje blesk.cz náměstka ředitele Ivana Jeřábka.

Právě on také prozradil, co hlavu státu v nemocnici čeká. Rekondiční pobyt v sobě bude zahrnovat posílení pohybových stereotypů, rehabilitaci chůzí, aplikaci příslušných fyziatrických metod a vyvážené výživy.

Lékaři ovšem přimhouřili oči v otázce kouření. Ačkoliv se v návodu pro pacienty píše, ať si s sebou cigarety neberou, vášnivý kuřák Zeman má prý k dispozici kuřárnu. Zdroje serveru blesk.cz tvrdí, že místnost ke kouření zabrali na oddělení „tajní“. V tomto směru tedy prezident ostatní pacienty omezuje, musí totiž chodit kouřit jinam.

Ochranka má podle zdrojů v nemocnici vlastní místnost a z ústavního činitele nespouští oči. K Zemanovi může jen předem určený personál, který osobní strážci prověřili. Jde o ošetřujícího lékaře a další zdravotníky.

Zeman nástupem do nemocnice vzbudil velkou pozornost, jelikož nedávno absolvoval prohlídku. Podle zdroje serveru z nemocnice je i proto dokumentace přísně střežena, kvůli možnému úniku informací je údajně vedena papírově. Vedení ústavu má navíc hlídat lékaře, kteří se ke složce dostanou.

Témata: Miloš Zeman