TOTÁLNÍ KOLAPS D1: Po nehodě bude uzavřená ještě půl dne!

Vážná nehoda na D1: Dálnice uzavřena, vypuknul požár

Autor: stars24.cz, ČTK

14. října 2019 8:19 | Aktualizováno: 14. října 2019 8:59

Provoz na dálnici D1 po nedělní tragické hromadné nehodě na Benešovsku zůstává na Brno zavřený, ve směru na Prahu se jezdí jedním pruhem. Policie řidiče z dálnice odklání na 41. kilometru u Divišova, objízdné trasy ale kolabují. Dálnice bude zavřená nejméně do 15:00, řekla ČTK dnes ráno mluvčí benešovské policie Eva Stulíková.

Po nehodě v neděli kolem 19:30 ve směru na Brno shořela čtyři auta, řidič jednoho z osobních aut uhořel, deset lidí ošetřili záchranáři, dva ze zraněných mají středně těžká poranění.

"Škoda byla předběžně vyčíslena na deset milionů korun," řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Na 49. kilometru havarovalo pět osobních aut a cisterna, která se převrátila přes oba jízdní pruhy a začala hořet. Z cisterny vytékal palmový olej, podle Stulíkové je proto vozovka kluzká. Po požáru je i poškozený asfalt na dálnici, což obnovení provozu také komplikuje.

Ráno se podařilo dostat cisternu na kola, nyní je třeba ji odtáhnout, stejně jako několik dalších aut. "Komunikace je stále poměrně kluzká, není na to možné pustit vozidla. Navíc je silnice poškozená," uvedl Svoboda.

Vážně zraněn byl i jeden z policistů, který kvůli této nehodě odkláněl provoz na dálnici na 34. kilometru. Náraz jiného vozu jej odmrštil od policejního auta. "S vážnými mnohočetnými poraněními a po nezbytném zajištění na místě ho vrtulník přepravil do nemocnice v pražských Střešovicích," uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Témata: Dálnice D1 Nehody aut Dopravní nehody doprava