Monika Babišová byla na obědě u Zemana jako lady

Monika Babišová

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

2. ledna 2018 12:33

Premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou dnes slavnostně poobědvali v Lánech s panem prezidentem Milošem Zemanem. Monika se na sociálních sítích pochlubila snímkem své róby. Líbí se vám její outfit?

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou usedl v úterý 2. ledna k tradičnímu novoročnímu obědu s předsedou vlády. U slavnostní tabule se setkal s premiérem Andrejem Babišem a jeho ženou Monikou, kterou si vzal loni v červenci. Stejně jako v minulých letech se setkání konalo na zámku v Lánech.

Premiér Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou dnes poobědvali na zámku v Lánech s prezidentským párem. U tradičního novoročního oběda předsedy vlády s hlavou státu se mluvilo hlavně o rodinách, došlo ale i na politická témata, řekl Babiš novinářům. Dodal, že setkání trvalo déle, než bylo původně v plánu. Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou přivítali Babiše s chotí kolem 13:30 a oběd skončil přibližně po dvou hodinách.

"Bavili jsme se více o rodinách než o politice," řekl Babiš novinářům. Dodal, že u stolu panovala příjemná atmosféra. "Jídlo bylo skvělé, atmosféra taky, prezident je v dobré kondici a těší se na volby v lednu," řekl premiér.

O novoročním obědě premiéra s prezidentem se obvykle hovoří jako o společenské události, debatu o politice ale jeho účastníci nevynechali. "Probrali jsme politiku i v mezinárodním měřítku i u nás doma," řekl Babiš. "Pan prezident potvrdil, že přijde 10. ledna do Sněmovny podpořit naši vládu, která bude usilovat o důvěru nebo toleranci," dodal. Podle dosavadních vyjádření sněmovních stran by Babišova jednobarevná menšinová vláda příští týden důvěru získat neměla.

Na úvod návštěvy v Lánech předal Zeman kytici premiérově manželce a Babiš Zemanově. Oba páry působily vzájemně sladěným dojmem: Zeman měl kravatu vínové barvy, zatímco Monika Babišová přišla ve vínových šatech, Babiš měl modrou kravatu a první dáma zvolila modré šaty. Premiér se ženou se také ještě před obědem podepsali do návštěvní knihy lánského zámku, žádný další vzkaz ale nezanechali.

Novoroční menu zveřejnil na twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Uvedl, že prezidenta s premiérem čeká jako předkrm kachní paštika se žampiony dušenými v portském víně, dále hovězí vývar s játrovými knedlíčky a jako hlavní chod svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem. Jako dezert dostali zmrzlinový pohár s ovocem.

Babiš, který založil několik restaurací v České republice a Francii, jídlo pochválil a prohlásil, že má rád českou kuchyni. Dodal, že prezidentský pár přijal pozvání do podniku, který jeho žena nedávno otevřela v Průhonicích.

 

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš Miloš Zeman