Karel Gott (†80): VELKÉ MANÉVRY v Praze!

Karel Gott (†80) ZEMŘEL 1. října 2019 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

7. října 2019 18:10

Pražský dopravní podnik (DPP) v pátek 11. října při posledním rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem na Žofíně přeruší provoz tramvajové linky číslo 17 mezi Národním divadlem a Mánesem. Posílen bude zřejmě provoz metra.

ČTK to dnes řekla mluvčí DPP Aneta Řehková. Konkrétní opatření upřesní DPP v následujících dnech. Svá opatření stále ještě chystají policisté a záchranná služba. Gott zemřel v úterý 1. října po těžké nemoci, bylo mu 80 let.

"V souvislosti s páteční smuteční akcí na Žofíně předpokládáme výluku tramvajové linky 17 na nábřeží. Linka 17 bude obousměrně odkloněna přes zastávky Myslíkova - Národní třída - Národní divadlo," uvedla Řehková.

Tramvaje budou jezdit po náhradní trase po celý pátek, to znamená zhruba od 04:30 do 0:30.

Policisté a záchranáři se na rozloučení na Žofíně zatím stále připravují. "Situaci monitorujeme, požadavky teprve přicházejí," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Konkrétní opatření včetně uzavírek a dalších dopravních omezení by měla být podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové známa ve středu odpoledne.

Zpěvákovi příznivci se scházeli v posledním týdnu před jeho vilou na Bertramce, kde pokládali květiny a svíčky. Jejich úklid plánuje TSK na pondělí 14. října. TSK bude podle mluvčí Barbory Liškové vše ještě konzultovat s radnicí Prahy 5 a městskou policií. "Pokud budeme požádáni, tak jako se stalo v případě svíček z pietního místa po úmrtí Václava Havla, o uskladnění svíček z tohoto místa pro další účely, jsme připraveni tak učinit," uvedla Lišková. v případě, že se tak nestane, bude se svíčkami nakládáno jako s odpadem. Ze svíček pro Václava Havla bylo vytvořeno umělecké dílo.

Rozloučení se na Slovanském ostrově v Paláci Žofín uskuteční v pátek od 08:00 do 22:00. Následující den se bude konat od 11:00 zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Témata: Karel Gott Praha