Jana Vildumetzová TĚHOTENSTVÍ: Hejtmanka je šťastná, čeká miminko!

Jana Vildumetzová s manželem 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. října 2019 16:16 | Aktualizováno: 5. října 2019 13:14

Karlovarská hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová má důvod k radosti, politička vládního hnutí ANO je těhotná. Napodobí tak stranickou kolegyni Jaroslavu Pokornou Jermanovou, která už dítě přivedla na svět.

Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová se dnes na sociální sítí Facebook pochlubila radostnou novinkou. V 46 letech čeká s manželem Janem Mračkem dítě. Politička oznámila, že nejpozději do konce roku předá funkci hejtmanky Karlovarského kraje někomu jinému, poslankyní za hnutí ANO ale zůstane.

„Tak je to tady. Radostná zpráva. Náš osobní život se změní. Doktoři nám potvrdili, že čekáme miminko a že je vše na dobré cestě. Jsme strašně moc šťastní. Jedna kapitola našeho života začne, jiná zase skončí. Rozhodla jsem se, že nejpozději do konce roku předám funkci hejtmanky. V čele našeho kraje musí stát někdo, kdo se mu může věnovat 24 hodin denně. Moc děkuji všem za dosavadní spolupráci i podporu," oznámila.

Vildumetzová od prosince 2014 do listopadu 2016 zastávala funkci náměstkyně ministra vnitra ČR, od října 2017 působí jako poslankyně, od roku 2016 je zastupitelkou a hejtmankou Karlovarského kraje, od téhož roku je také předsedkyní Asociace krajů ČR.

Karlovarská hejtmanka není první ženou, která ve funkci otěhotněla. Její kolegyně z vládního hnutí ANO Jaroslava Pokorná Jermanová se po porodu do funkce středočeské hejtmanky vrátila, a to hned po šestinedělí.

Témata: Jana Vildumetzová těhotenství