Karel Gott zemřel (†80). Zdrcení fanoušci na Bertramce zapalují svíčky!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 65

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. října 2019 15:00 | Aktualizováno: 2. října 2019 23:16

Před pražskou vilu zpěváka Karla Gotta, který zemřel v noci na dnešek, se jeho památce od dopoledne přišla poklonit až stovka lidí všech generací. Fanoušci začali pozvolna nosit svíčky a květiny po 11:00 a houfně pak přicházeli po 13:00. Lidé jsou viditelně zdrceni, někteří jen stěží zadržují slzy. Na místě byla kolem 14:00 také zhruba dvacítka novinářů a přenosový vůz.

Mnoho kytic položených na chodníku před zídkou plotu je ovázáno černými stuhami. Objevují se na nich nápisy "Dobrému člověku" nebo "Čest jeho památce". K domu přicházejí sousedé, kteří vzpomínají, jak Gotta na Bertramce potkávali.

"Byl to hrozně milý člověk. Obdivovala jsem, jak byl vždycky upravený a měl perfektně naleštěné boty," řekla sousedka. Přijíždějí i lidé z různých míst republiky. Fanoušci, kteří k vile přišli se shodují, že je Gott svými písněmi provázel celý život a jeho smrt pro Českou republiku znamená nenahraditelnou ztrátu.

Kyticí růží položil před Gottův dům i zpěvák, herec a režisér Michal Lieberzeit, který se s Gottem setkal i profesně a o jeho smrti se prý dozvěděl od kolegy. Další lidé, kteří k vile dorazili, zmiňovali zejména to, že měli rádi Gottovy písničky.

Rozloučit se s Gottem přišel jako první pan Tomáš. Přítomným novinářům řekl, že cítil nutnost smutek a vzpomínky sdílet se všemi občany. Podle něj si Gott zaslouží úctu všech občanů a vzpomněl také na jeho píseň Srdce nehasnou, kterou zpěvák nazpíval se svou dcerou Charlottou.

Témata: Karel Gott