Greta potřebuje přes držku, zní z ČSSD. Topolánek ji poslal do pr...!

Greta Thunbergová (aktivistka)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. září 2019 11:43 | Aktualizováno: 27. září 2019 12:47

Velmi emotivní projev švédské aktivistky Grety Thunbergové na klimatické konferenci v New Yorku vyvolal pořádný poprask nejen ve světě, ale i v Česku! Podle jednoho z politiků ČSSD by dívka potřebovala jednu vrazit!

Greta Thunbergová se s politiky na konferenci vůbec nemazlila a naopak jim pořádně vyčinila. „Jak jste mohli? Vašimi prázdnými slovy jste mi ukradli mé sny a mé dětství," prohlásila mimo jiné mladá Švédka, která začala před rokem každý pátek demonstrovat před švédským parlamentem, aby přiměla politiky k důslednější ochraně klimatu a snižování emisí.

V Česku se její slova s pochopením příliš nesetkala! Například člen ČSSD a tajemník chomutovské buňky Petr Troníček dívku na sociálních sítích ostře kritizoval. „Měla projev jak Goebbels, ale jinak je ok... Čím dál tím víc souhlasím s Hanákem, že by potřebovala přes držku,“ uvedl s odkazem na dřívější vyjádření prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Hanáka.

Prosím @CSSD u upřesnění, zda se opravdu jedná o funkcionáře její strany nebo @SPD_oficialni https://t.co/bzV1ey18GC

— Pavel Telička (@Telicka) September 26, 2019

Jeho slova zarazila někdejšího europoslance Pavla Teličku, který nechtěl věřit, že jde o oficiální vyjádření člena sociální demokracie. „Prosím @CSSD u upřesnění, zda se opravdu jedná o funkcionáře její strany nebo @SPD_oficialni,“ žádal na twitteru. Sám Troníček nicméně potvrdil, že jde skutečně o jeho slova!

Ostrá byla i poslankyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková. Ta tvrdí, že jí z Gretina projevu doslova běhal mráz po zádech. „Jako máma dvou synů jsem viděla nešťastnou, zlobou pokřivenou tvář dívenky a slyšela zoufalé volání o pomoc. Bylo mi jí opravdu líto...“ tvrdí.

„A já se ptám. Kdo je v prvé řadě zodpovědný za její dětství a ukradené sny? Kdo, namísto odborné psychiatrické pomoci, žene dítě trpící kombinací Aspergerova syndromu, obsesivní kompulzivní poruchy a selektivního mutismu, do náruče velice bolestného konce, který opravdu nemusí zvládnout? Pro pár zlaťáků slávy...¨Její vlastní rodiče. Kdybych nevěděla, že hyeny jsou jedny z nejpečlivějších matek, nazvala bych je tak. Jsou to pro mě však bezesporu hyeny lidské,“ dodala ostře politička.

A přidal se i epxremiér Mirek Topolánek. „'You have stolen my dreams and my childhood with your empty words,' křičí s planoucíma očima spasitelka Greta na vyděšené, provinilé politiky. 'O čem sním, když náhodou spím,' vlezle a stejně mesiášsky tluče do hlavy důchodcům Andrej. Taky mám sen. Aby šli oba do hajzlu,“ napsal na twitteru.

Témata: Greta Thunbergová (aktivistka) Mirek Topolánek Zuzana Majerová Zahradníková ČSSD Pavel Tělička