NEHODA AUTOBUSU! Po havárii v Kladně několik zraněných!

U Kladna se srazil autobus s autem, čtyři zranění

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. září 2019 18:24

U Kamenných Žehrovic nedaleko Kladna se dnes odpoledne srazil autobus s osobním autem. Řidička auta je těžce zraněná, z vozu ji vyprošťovali hasiči. V autobusu se lehce zranili tři lidé. Záchranná služba měla na místě vrtulník a tři pozemní posádky, řekli ČTK mluvčí záchranných složek.

Nehoda se podle policejní mluvčí Michaely Richterové stala kolem 16:00, silnice v místě zůstává uzavřená, podle Jednotného systému dopravních informací ŘSD by měla být neprůjezdná zhruba do 19:00. Nehodu pravděpodobně zavinila řidička auta, která nedala přednost autobusu.

"Tři osoby utrpěly poranění lehčího charakteru, různé zhmožděniny krku a hrudníku. Po nezbytné péči byly převezeny do kladenské nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Řidička auta byla po nehodě v bezvědomí. "Osoba utrpěla velmi vážné poranění hlavy, byla u ní nutná intenzivní lékařská péče včetně připojení na umělou plicní ventilaci, po ošetření na místě byla přepravena letecky do střešovické nemocnice," uvedla mluvčí.

"Hasiči ženu vyprošťovali bez použití vyprošťovacího zařízení," řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Témata: Nehody autobusů středočeský kraj