Vězněná Tereza H.: HLADOVKA!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. září 2019 11:23 | Aktualizováno: 7. září 2019 18:46

Z vězení v Pákistánu prosákly až do Česka zajímavé informace. Odsouzená Tereza H., která momentálně čeká na odvolací řízení, sáhla k drastické dietě. Protestuje snad proti soudnímu rozhodnutí?

Už rok a půl tráví Tereza H. v pákistánských celách, v zemi ji totiž zadrželi, když se snažila vycestovat s 9 kilogramy heroinu. Letos v březnu ji soud odsoudil k téměř devíti letům vězení a odsouzená Češka momentálně čeká na odvolací řízení, které snad začne v druhé půlce září.

Podle nejnovějších informací začala odsouzená Češka držet ve vězení v Láhauru hladovku, ač nikoliv protestní. Dle Blesku se Tereze přestal zamlouvat její současný stav, a tak najela na zvláštní režim a jí jen jedno jídlo denně. Navíc se snaží více hýbat.

„Znovu přibrala, váží 65 kilogramů. Minulý týden se zvážila ve vězeňské nemocnici a byla z toho nešťastná. Když přijela do Pákistánu, měla mezi 50 a 53 kilogramy,“ prozradil deníku pákistánský novinář Aršád Alí, který má ve věznici své tajné zdroje.

O dietu se zadržená pašeračka pokoušela už letos na jaře. Tehdy Aršád popsal, z čeho se skládá vězeňský jídelníček. Ke snídani má Tereza většinou chleba a vajíčka, k obědu salát a večer pákistánský chléb se zeleninou. Nyní si podle všeho dva z těchto tří chodů odepírá.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán