Vražedkyně Janáková porodila: Revers kvůli policii, za mříže až za rok!

Petra Janáková

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. září 2019 9:47

Vražedkyně Petra Janáková, které se za mřížemi podařilo záhadně otěhotnět, přivedla na svět zdravé dítě. U porodu asistovala policie, do vězení ovšem pravomocně odsouzenou ženu neodvezla. Janáková zůstane rok na svobodě.

České vězeňství takový případ nepamatuje. K 30 letům vězení odsouzená vražedkyně Petra Janáková letos v červnu propustili, jelikož za mřížemi záhadně otěhotněla. V minulém týdnu přivedla na svět zdravého chlapce.

„Porod probíhal normálně, na to, že to je druhej porod, tak v pohodě. Porodila jsem v pátek v Královéhradeckém kraji a pak jsem následně odešla na revers,“ prozradila Janáková televizi Prima. Ještě v porodnici ji navštívili policisté, aby provedli testy DNA. Neobvyklý případ totiž kvůli nejasnému otcovství vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Janáková uvedla, že o existenci zákona, který ji v případě těhotenství zajistí propuštění z vězení, netušila. Na svobodě zůstane do září příštího roku, pak se vrátí za mříže, kde zatím strávila dva roky. „Nemám v plánu nikam utíkat. Nemám řidičák, natož cestovní pas a nikdy jsem neměla,“ řekla televizi.

Jaroslav a Petra Janákovi byli pravomocně odsouzeni za pět vražd, z nichž dokonali jedinou. V roce 2017 zabili u Lázní Bělohrad padesátiletého sběratele z Prahy, kterého okradli o pouhých 34 tisíc korun a jeho tělo pohodili v kukuřičném poli.

Témata: Petra Janáková děti Policie ČR krimi