Blesk zabil maminku na Děčínsku: NOVÉ INFORMACE!

Blesk zachycen při bouři v orkánu Fabienne (září 2018).

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. srpna 2019 13:46

Jak jsme vás již informovali, na Děčínsku došlo při bouřce k tragické události! Matku a její tři nezletilé dcery zasáhl blesk, když se schovávaly pod stromem. Starší žena i přes snahu záchranářů nepřežila! Nyní se dostaly na veřejnost další detaily o nešťastném incidentu!.

Ženu se sice podařilo po zásahu bleskem oživit, později ale zemřela v nemocnici. Tři nezletilé dívky – dcery mrtvé ženy – jsou podle zdravotníků naštěstí v dobrém zdravotním stavu, přesto ale zůstaly v ústecké Masarykově nemocnici.

Čtyřicetiletá žena, která trávila dovolenou v kempu Mosquito, se podle dostupných informací před bouřkou chtěla i s dětmi schovat pod vysokým smrkem. Jenže do stromu uhodil blesk!

„Paní se při té bouřce schovala pod strom v obci mezi domy, které měly hromosvody, a jeden z těch blesků udeřil do toho stromu, pod kterým stála,“ popsal pro televizi Prima starosta obce Vysoká Lípa Marek Kny. 

Oživit ženu se ještě před příjezdem záchranářů pokoušeli i místní. „Jsem tu paní pomáhal oživit. Než přijeli policajti a sanitka, bylo to 20 minut,“ uvedl jeden z těch, kteří se do záchrany ženy zapojili.

Témata: Bouřky Ústecký kraj