Tomáš Klus ostře do Zemana. Ovčáček na přání páníčka vytváří třídního nepřítele

Ilustrační fotografie 2

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

20. prosince 2017 13:56

Zpěvák Tomáš Klus často svérázným způsobem glosuje dění na domácí politické scéně. Kritizuje například prezidenta Miloše Zemana, který oficiálně oznámil, že před lednovými prezidentskými volbami nepovede žádnou kampaň. Přesto se ale po celé zemi objevují billboardy se Zemanovým obličejem.

U zmíněných billboardů je jako zadavatel uveden spolek Přátelé Miloše Zemana, z.s., kde je předsedou představenstva hradní kancléř Vratislav Mynář. Hrad proto po kritice oznámil, že přestože Zeman není zadavatelem, zahrne je do limitů své kampaně. Takové vysvětlení ale Kluse neuspokojilo.

„Takže slovo prezidenta platí a mě zajímá kdo. Spolek přátel mi v rámci Nekampaně nestačí a jako obyčejného člověka mě uráží, že se tu úmyslně tvoří mlha, ze které ústy věrného Ovčáčka jeho páníček vytváří třídního nepřítele z Pražáků a jinejch větších měst, kde se logicky odehrává aktivnější veřejná diskuze, z níž, jak se zdá, má bývalý zdatný rétor poslední dobou strach, neboť se jí odmítá účastnit a obeznámit nás, v konfrontaci s protikandidáty, se svým směřováním a vizemi pro úřad prezidenta," nešetří Zemana Klus.

„Pakliže se mýlím, vyveďte mě z toho, ale jaké jsou zájmy Prezidenta všech, krom toho co nejvtipnějším bonmotem zesměšnit toho, či onoho, popřípadě urazit někoho, kdo to má jinak. Proč se jako čert kříži vyhýbá veřejnoprávním médiím, když o jejich zaujatosti nepředložil jediný důkaz a namísto toho si dělá svou vlastní kavárnu na televizi BarraDNOv, kde se o objektivitě dá objektivně pochybovat, stačí si několik pořadů s panem Soukupem pustit a nechat na sebe dýchnout rétoriku 50. let 20. století. To je nám opravdu jedno, že to je dno? To nám to celý ještě nepřipadá Nejedlý? Nedělá se nám z toho už Šlouf(l)? Proč všechny jmenované tak přitahuje právě matička Rus? Je to jednoduchá matematička..jen trochu mate..“ glosuje známý zpěvák na svém facebookovém profilu. .

V komentářích také dodává, že nikoho neobviňuje, ale jen se ptá. „Dialog je podle mě jedinou možnou cestou ke spokojené společnosti. Říkat někomu koho volit a koho ne, toho jsem dalek, protože si na lidech vážím jejich vlastního názoru, ale má-li jej člověk, měl by být druhému schopen jej vysvětlit; vnést světlo. To se mi bohužel neděje, opravdu se zde ptám proto, že ve svém okolí nemám jediného člověka, který by pana Zemana volil a zajímá mě zcela upřímně a bez tendencí k soudům, proč..“ dodal Klus.

Témata: Tomáš Klus Miloš Zeman Volby