Dopravní peklo na D1: Po cestě do Prahy i Brna ztratíte desítky minut!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 8:20

Dálnice D1 hlásí ve středu ráno kolony, ve kterých se řidiči v obou směrech zdrží klidně i několik desítek minut. Problematický je především úsek mezi 140. a 147. kilometrem u Velkého Meziříčí, kde v těchto dnech probíhají intenzivní stavební práce.

Doprava na páteřní dálnici D1 ve středu opět kolabuje. Dle informací serveru stars24.cz přímo z místa se na 141. kilometru ve směru na Brno vytvořila několikakilometrová kolona, ve které se řidiči zdrží až na půl hodiny. Podobně dlouhé zdržení na cestě do jihomoravské metropole hlásí i weby monitorující aktuální dopravní situaci v ČR. 

V kritickém místě se tvoří kolony kvůli pracím na silnici, mezi 140. a 147. kilometrem totiž dochází k realizaci přechodné úpravy provozu a zúžení vozovky na jeden jízdní pruh. Omezení je zatím platné do půlnoci ze čtvrtka na pátek.

Se zdržením je však nutné počítat i v opačném směru. Na cestě do hlavního města se řidiči podle dostupných informací zdrží zhruba 15 až 20 minut. Důvodem jsou rovněž omezení v provozu na stejném úseku, tedy mezi 147. a 140. kilometrem. Zúžení v obou směrech čekají řidiče také na několika úsecích u Prahy.

Témata: Dálnice D1 Dálnice - Opravy na D1 doprava