JE MRTVÝ! Hasiči našli muže zasypaného ve studni ve Velkých Pavlovicích!

Na Břeclavsku zasypala muže ve studni zemina

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. srpna 2019 19:56 | Aktualizováno: 5. srpna 2019 20:59

Hasiči našli dnes k večeru šestadvacetiletého muže zasypaného ve studni ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku mrtvého. Zemina ho zasypala v sobotu po poledni v hloubce kolem deseti metrů, na jeho vyproštění pracovali hasiči téměř 55 hodin. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Šance, že muž neštěstí přežil, byla minimální. Policie případ dál vyšetřuje.

Na vyprošťování muže se postupně podílelo kolem stovky hasičů. "Různě se po ty tři dny střídali. Mladíka jsme našli a vyprostili. Bohužel lékař již mohl pouze konstatovat smrt," uvedl Mikoška.

Mluvčí policie Bohumil Malášek ve zprávě na policejním webu uvedl, že muž chtěl studnu vyčistit. Po odčerpání vody ho ale zavalila uvolněná hornina. "Policisté na místě případ zadokumentovali a nadále jej vyšetřují. Budou především zjišťovat, zda nedošlo k porušení bezpečnostních pravidel a předpisů," uvedl Malášek.

Zemina muže zavalila v sobotu po poledni. V ten den ještě hasiči doufali, že mohl přežít ve vzduchové kapse. V neděli už pracovali s verzí, že hledají jen tělo. Ve studni se totiž v neděli objevila spodní voda.

Práce postupovaly pomalu, a to především kvůli statickému zabezpečení studny. Na místě byli i báňští záchranáři. Pracoval tam také sací bagr, velké kameny, které nebyl schopen nasát, museli hasiči dostat na povrch kladkostrojem. Vyprošťovací práce navíc v noci na dnešek zbrzdila zhroucená betonová deska, přes kterou se hasiči museli dostat.

Témata: břeclav úmrtí Muži Hasiči